Schukowitzgasse Kindergarten

Project data

Year

Status

Type

Size 
2.000 m2

48.2519, 16.5013

The building structure of the kindergarten is characterised by its compact and distinctive form, which blends into the predominantly heterogeneous surroundings, and thus forms a new urbanistic symbol.

The space allocation plan is optimally implemented in a two-storey building. Each floor contains three group rooms including adjoining rooms. Management is located on the ground floor, creative area on the upper floor directly on the central axis. All group rooms have access to the covered terraces in front of the building and direct access to the open spaces. Kitchen and bistro form a central zone of being together and extend the interior space. Exciting visual connections in all directions as an open dialogue between inside and outside, ground floor and upper floor.

© 2021 NMPB Architekten ZTGmbH All rights reserved.